úterý 26. března 2019


Bollywoood v kině


Název Bollywood vznikl sloučením starého názvu města Bombaj a Hollywoodu a používá se pro označení filmů, které vznikají v jednom z center indického filmového průmyslu, v Bombaji. V programu festivalu naleznete zástupce několika žánrů těchto filmů. Snažili jsme se, aby byl filmový program co nejpestřejší, ale z obrovské nabídky, kterou Bollywoood každoročně chrlí, by se dalo vybírat desítky hodin.

Vstupné na všechny filmy je zdarma. 


Pátek 5. 4. / 19.30
Baahubali: The Beginning

Co jsou Avengers na západě, je Baahubali mnohem více na východě. Epický akční film. Nejdražší, nejnavštěvovanější a zároveň nejvýnosnější v indické kinematografii z produkce Rajamouli. Je inspirován tradičními indickými příběhy, mytologií a historií. Romantika se spoustou akčních prvků a efektů.


Neděle 7. 4. / 19.30
Bang Bang 

Vysokorozpočtový remake hollywoodské akční komedie Zatím spolu, zatím živi (2010) přináší oproti originálu více romantiky i opulentní vizuality, láká však také na jedny z nejvelkolepějších akčních scén v dosavadní historii indického filmu. Film se natáčel také v České republice a nechybějí tak nádherné záběry na Prahu, nebo Český Krumlov. 


Pondělí 8. 4. / 19.00
Dangal + beseda se zástupci Bollywoood Film Festivalu

Film natočený na základě skutečné události z dílny Amira Khaana, režiséra i hlavního protagonisty. Pojednává o životě otce 4 dcer, jehož touhou bylo mít syna, aby jej ,mohl trénovat ve wrestlingu. Nakonec dvě z jeho dcer tatínkovi sen částečně splnily a díky jeho škole se probojovaly až na mistrovství. Projekci bude předcházet beseda se zástupci pražského Bollywood Film Festivalu. 


Úterý 9. 4. / 18.00
Devdas + představení českého překladu knihy

Devdas je příběh velké nenaplněné lásky dvou lidí odlišných kast s hvězdným obsazením bollywoodských hvězd. O český překlad románu se zasloužila studentka UK Zuzana Špicová. Úvodu do děje před promítáním se zhostí Martin Hříbek, profesor indologického ústavu UK.




Cestopisné promítání
Čtvrtek 11. 4. / 19.30
Cestománie - Indie 

Tři díly pořadu České televize, které nás zavedou na cestu do daleké Indie. 





Žádné komentáře:

Okomentovat